Almasavbontás
Az almasavbontó baktériumok kulcsszerepet játszanak az úgynevezett malolaktikus fermentációban (MLF) vagy biológiai almasavbontásban. Ez a folyamat az alkoholos erjedés után zajlik le, és jelentősen befolyásolja a bor ízét, textúráját és stabilitását
LALVIN VP41 2,5 hl
6.559 Ft
Almasavbontó baktérium. Erősen toleráns törzs, amely a legnehezebb körülmények között, pl. nagyon magas alkohol és alacsony pH-érték mellett is képes teljesíteni. Nagyon toleráns az SO2-vel szemben. Jó ellenállása mellett megőrzi a vörös bogyós gyümölcsös karaktert.
LALVIN VP41 25 hl
38.215 Ft
Almasavbontó baktérium. Erősen toleráns törzs, amely a legnehezebb körülmények között, pl. nagyon magas alkohol és alacsony pH-érték mellett is képes teljesíteni. Nagyon toleráns az SO2-vel szemben. Jó ellenállása mellett megőrzi a vörös bogyós gyümölcsös karaktert.