Borászati kezelőanyagok
A borászati kezelőanyagok elengedhetetlenek a minőségi bor előállításához és megőrzéséhez. Ezek a speciális anyagok a szőlőfeldolgozástól a palackozásig számos kritikus lépésben segítik a borászokat a kívánt íz-, illat-, szín- és stabilitás elérésében. Alkalmazásukkal befolyásolható a must és a bor összetétele, tisztasága, mikrobiológiai állapota és eltarthatósága. Ez a kategória magában foglalja a legkülönbözőbb célra kifejlesztett anyagokat, mint például a savszabályozók (savtartalom beállításához), kénezőanyagok (oxidáció és mikrobák elleni védelemhez), derítőszerek (zavarosító anyagok eltávolításához), stabilizáló anyagok (borkőkiválás és fehérjetrükkösödés megelőzéséhez) és még sok egyebet.
A borászati kezelőanyagok szakszerű és körültekintő használatot igényelnek!